Wednesday, April 29, 2009

Sewa atau Beli?

Kami sedang agak confuse sekarang...
Samada nak beli another property atau sewa sahaja...
Sayang kata dah penat berulang jauh2...dia nak rumah yang agak dekat dgn office.
Same goes to me, Sayang kata kalau pindah area KL aku lebih mudah nak tukar kerja. Ya, aku setuju. Cuma bimbang kalau2 keputusan beli rumah lain tu silap. Entahla...

Budget kami pun tak besar mana, dalam 130-140K saja. Aku ingat nak cari apartment...errr dapat ke rumah teres budget ni? entahlah...tapi aku google2 tempat2 yang strategik...kuchai lama, mungkin taman desa...atau kepong? atau selayang? tp sayang plak nak elak jalan kuching...sentul? mahal sangat... alahhhh byk condition la pulakkk! so how?

Atau biar je dia beli cagiva Mito baru tu? lebih murah la sebenarnya...errr sanggupkah aku melihat sebijik motor lagik parking kat porch tuh? arghhhhhhh!

personally aku lebih suka beli property...

8 comments:

syahadah on April 29, 2009 at 12:51 PM said...

bel...baik beli umah kat sini je..bg dani la..sbb kat kl ni senang nak sewa klu pindah tmpat kerja..klu aprtment tu okeh la..sbb mana dapat area umah teres budget dlm tu...apa kata bel cari kat aution (lelong) ke..mgkin murah..sebab dani ada 2 biji..satu sewa..dan satu duduk...kat umh dani ada satu utk dijual..penhouse..tp area cheras laa..ekekeke

Zilla HB on April 29, 2009 at 2:58 PM said...

bel, mohla beli umah kat puchong..nanti leh kiter berjiran tetangga....ekekeke

Beldandy on April 29, 2009 at 3:54 PM said...

dani, bel baru nk tanya dani duk mana tau! cheras kat mana? apa nama partment ek? nnt kita ym la...

zila, di puchong tu lagi jauh le bel nk gi keje...huhuhu

Zilla HB on April 30, 2009 at 1:00 PM said...

tapi kiter leh jiran bel...hehehe

Anonymous said...

Bel, zaman gawat macam ni memang sesuai beli properties. Sebab kebanyakan harga rumah jatuh.- wannie

syahadah on May 1, 2009 at 4:46 PM said...

nanti kita ym ek...
tp skrg pc dani problem laa...pesal ntah!!!!!!!!!!

Mommy Lyna on May 1, 2009 at 10:17 PM said...

Kalo rajin cari, & nasib baik bleh dpt nice prop. kat tempat best2. Like my coleague dpt apatmen kt cheras rm150k je.

Beldandy on May 4, 2009 at 9:03 AM said...

wahhh! cheras dpt 150K je? kalau sewa je dah berapa sebulan kan?

 

Dolce di Bel Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template