Saturday, December 20, 2008

Angan-angan

Syoknya kalau aku dapat beli kenwood punya stand mixer...Berapa pulaklah costnya kan? Yang pasti 1K and above. Manalah nak korek duit ni? Hadiah birthday next year??? Sounds like a veryyyyy goood idea! mmmm...nanti nak kena kira budget nampaknya ni. Sementara tu jom ikut aku layan berangan...
Yang ni Electrolux punya. Confirm tak jual kat malaysia. kalau ada pun upon request rasanya. Dah tentu ribu riban harganya. Nehi..nehi nehi....mana nak cekau duit...Bentuk dia lain dr mixer biasa kan? Tapi aku pernah tgk kat you tube derang pakai ni. Kalau dapat...rasa macam dunia ni ana yang punya!Yang ni pulak Bosch. lebih kurang sama dengan Electrolux tu. Aku rasa spatula yang bentuk pelik tu sure untuk kneading dough!

Kenwood. Normal stand mixer yang biasa kita tengok. cantik kan?
Tah hapa nama brand dia ni tapi aku tgk dah macam microscope plak! ehehehehe...Cuisine Art punya...very sleek design. Suka sbb stainless steel. Agaknya sedap roti yang di adun guna mesin ni ye?
Sunbeam punya...sexy babe!

Tengok ni kenwood punya! Fuhhh...mengancam kalernya!
Alamak! ada pulak yang kaler pink! Nampaknya aku sudah jatuh hati. Ini salah satu warna dalam koleksi Kenwood yang kaler2 tu...Yanggggg, kaler pink ni I takde lagi kan? hehehhhe...
Yang ni pulak look very sexy! Macam bakal tuan dia! echehhhhhhh!

That's all for today...nanti bebila free aku sambung berangan lagi.
Aku tau Zdiana dah sambar satu kenwood (jeles bangat ni!) HB, kita bila lagik?

6 comments:

zdiana on December 20, 2008 at 6:43 PM said...

bukan zd yang sambar, mak zd yang sambar..ekekekek... berbaloi sgt ngan duit yang dikeluarkan utk beli mixer kenwood ni.. ni tgh kira2 nak beli oven kat umah sewa..heheheheh

Seriaira on December 21, 2008 at 2:45 PM said...

harap angan2 jadi kenyataan la Zd.
Oven bel dah ada, beli sekali dgn kitchen hob & hood aritu. Bel beli Fagor punya.

Zilla on December 21, 2008 at 8:56 PM said...

bel, tadi borak2 ngan cikgu deco cake yang kiter ikuti pasal benda2 nelah...dia nak tolak dianya mixer brand kenwood kat kiter dalam 2k...pergghhh tawaran yang menarik tapi mana nak cekau duit bel?huhuhu

i'allah seperti bel jugak, benda ne termasuk dalam senarai birthday gift yang akan kiter tuntut bulan 4 ne..maklumla bulan tersebt si dia dpt bonus...inilah masanya tuk mengepau apa2 yang patut...ekekeke

Seriaira on December 22, 2008 at 9:04 AM said...

wah! 2K? gawat sihhh...enggak ada ongkosnya sekarang! anyway I bet that mixer sure besar gaban that's why rega pun 2K...sama macam sebiji baru (yg kaler pink tu)

bulan 4??? lagik awal dari bel ni...nampaknya rezeki HB datang dulu la ni...

Zilla on December 22, 2008 at 11:03 AM said...

memang puas atilah bel kalo dapat sambo sebiji cuma tang rege tula mslhnya...naper lah takde rege 2-3 inggit...naper perlu mahai2...sian org yang kurang kemampuan cam kiter ne, kan bel ka? huhuhu

aah kiter dulu, tapi jgn mengharap sgtlah bel...

Seriaira on December 23, 2008 at 8:36 AM said...

yeah...don't put high hopes...

 

Dolce di Bel Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template