Tuesday, July 6, 2010

Online cooking conversion

Lamanya tak berblog. Rasa rindu pula.
Sejak akhir2 ni tugas2 pejabat betul2 demanding.
In fact, sekarang ni pun aku tgh bergelut nak siapkan beberapa comp certificates yg perlu di perbaharui. letih mengadap segala form dan lampiran. Sounds bored kan? definitely it is.

Lama juga aku tak bercerita tentang baking2 kan?
Kesuntukan masa membuatkan aku tak sempat nak upload gambar2 atau any recipe.
Tapi hari ni aku ada sikit free, so nak share page2 yang bagus untuk di rujuk.
Selalunya resepi yang kita dapat dlm macam2 bentuk kan?
Ada yang guna cawan, ada yang tulis cup, ada yang tulis ikut gram, ada yg bg ikut oz...
so fening! nak buat camna tu? Senang aje...cuba convertkan sukatan yang anda mahukan di sini :

http://www.convert-me.com/en/convert/cooking#subs
cuma pilih bahan yang anda mahu gunakan dan tekan convert...tadaaaa! senang kan?
Selamat mencuba. Harap2 lepas ni kita tak pening2 lagi memikirkan berapa gram untuk satu cawan tepung!

0 comments:

 

Dolce di Bel Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template