Tuesday, December 8, 2009

Tahun depan

Tahun depan kan, Ammar dah start Kindy. Ala saja nak bagi dia belajar pegang2 pensel, kenal2 huruf. Aku tak letak any expectation sebab dia baru 4 thn. biar dia have fun masa belajar. Tadi dah dapat baju senaman, excited betul...balik rumah terus pakai! hehehehe

Aku pun dah fikir2 how to plan my time bila Ammar dah start sekolah ni. Bangun pagi lebih awal to prepare breakfast. Masalahnya kami bukan jenis makan pagi. Then nak dinner pukul berapa (entahlah blh ikut sbb sampai rumah pun selalu lewat). Then nak spend time untuk tgk kerja rumah ammar. Then bila Sayang dah balik nak attend to his need pula. Adik? aah la...tertinggal pula adik. Tapi takpe, normally apa yg abang buat, adik akan nak buat juga. So Riana boleh ikut belajar sama....Then nak kena betulkan jadual tidur budak2 tu supaya tidur awal, nanti pagi susah pula nak bangun. alamakkk macam hectic je. Risau je ni...

Right now aku tgh plan menu for 2 weeks. Nanti rotate week aje, so tak perlu aku susah2 fikir nak masak apa. Nak fikir menu aje rasa macam nak fengsan gitu...hehehhe

how do you guys plan it?

3 comments:

bhulat on December 9, 2009 at 11:32 AM said...

slamat berjuang, babe!!!!.

dlittlekitchen on December 9, 2009 at 2:47 PM said...

hehehe.. btul2 selamat barjuang, by d time 24hrs rasa cam x cukup..

beldandy on December 9, 2009 at 5:13 PM said...

skang ni pun rasa seram sejuk...huhuhu
menu list dah siap...

 

Dolce di Bel Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template