Sunday, November 15, 2009

Gaining Momentum

Lepas raya ni aku hilang momentum untuk berblog.
Bukan kerana tiada idea tapi entah kenapa...aku sering saja mengangguh untuk buat posting baru.
Well, aku terpaksa bersetuju dgn NANA, salah satu penyumbang terbesar ialah Z.Y.N.G.A!
Hari2 terpaksa bagi makan ikan, harvest pokok2 dan haiwan ternakan, then tanam tanaman lain, bagi ayam dan lembu makan, nak kena tukar baju2, then kena pergi beberapa event So.ro.ri.ty lagi, kena fig.ht lagi, then aku kena sediakan makanan kat cafe lagi...sibuk kan? :-P sangat sibuk babe! Sedangkan setiap kali aku sedang memandu idea untuk posting blog ni datang mencurah-curah. At that moment, I really wish that they invent a device where I just talk through it and it will automatically typed in my pda or device! Sounds LAZY huh? yeah I am...

Anyway, I've decided to break this laziness.
Unfortunately Streamyx were playing stupid game (read lousy)with me right now that I can't log in from the office. I'm already busy at home with few orders and the family and few (read new) books to finish. Sounds like President of America huh? I'm waiting for my tart shell baked in the oven, so I have couple minutes to post here. let's go through my new reading material :

This was given by Kak Ti. I was warned that this book needs hanky. Okay...gonna prepare 1 box of tissue!



I bought these books at Pesta Buku yesterday. We bumped into the fest during waiting for Sayang Badminton schedule at Kompleks Sukan Kelana Jaya. Perut yang lapar tadi tiba2 rasa kenyang dan aku mula menyelongkar buku macam org hilang akal. Biasala..buku apa lagi yang aku cari...hehhehehe...So I have 4 more books to finish. Not only finish on these 4 but I need to do the practical! huhuhu....

Macam biasa, Ammar & Riana pun ada bahagian dia...
Ammar was proud to own his Mighty Movers. Asyik suruh mommy read to him berulang kali.
While Riana satisfied with Happy Birthday Pooh & counting book ...sampai nak bayar pun dia tak nak bagi cashier scan buku tu! Meraung satu dewan! phewww! malu I tawww!

4 comments:

dlittlekitchen on November 15, 2009 at 7:31 PM said...

wah! lepas nih kek lapis serawak made in Rawang pulak lahh...

beldandy on November 16, 2009 at 8:54 PM said...

hik hik hik...
bel aminkan aje kata2 kyra tu ye!

Zilla HB on November 18, 2009 at 6:31 PM said...

bel, saya jeles dgn buku nicholas spark itu la..moviesnya dah berpuluh kali saya tonton still tak boring...issh hebat sungguh penangannya bel..

beldandy on November 20, 2009 at 9:01 AM said...

ye ke zilla?
harus ku cepatkan habis baca ni!

 

Dolce di Bel Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template