Monday, August 3, 2009

Let's meet TARO & TINTO!

Yesterday we did some monthly shopping at Tesco Kepong. As usual we stop at the pet shop and let the kids have fun watching those cute animals. Suddenly Sayang macam sgt interested nak beli rabbit. Aku ingat nak beli seekor, tapi Sayang kata pet tak boleh hidup seekor...dia mesti nak kawan. Kalau tak sure nnt dia sedih. Betul ke? mungkin la kut! Di sebabkan Sayang beli dua ekor, aku plak beli sangkar besar dan makanan dia. At first berkenan sgt dgn Angora Rabbit tu...tapi mahal sangat RM100 seekor! tak sanggup la aku. So kitorang beli New Zealand breed aje, dapatla RM65 seekor. Untungnya kami rabbit tu baru 2 months old...sgt baby lagi!

Dalam kereta puas aku fikir nama untuk both of them tapi takde idea langsung. Kat rumah pula Ammar gelakkan rabbit tu sebab muka macam pocoyo kata dia! Dan nama pocoyo itu masuk dlm consideration list. Fikir punya fikir at last kami setuju letak nama TARO & TINTO. Nama tu actually nama parrot fish kitorang satu masa dulu. Ikan tu sgt luck! siap bertelur dlm aquarium kitorang. Riana & ammar mmg sgt excited main dgn Taro & Tinto...Kalau boleh Riana tu nak peluk kuat2 Tinto! Risau pulak aku karang mati arnab tu...dah la beli mahal seekor!

Tinto is the who look at you while the other one is Taro.

2 comments:

syahadah on August 3, 2009 at 5:36 PM said...

berhati mulia sungguh bel..suka bela2 binatang rupenyaa..mcm dani kurang . bela pet ni tgk serasi ke tidak..agaknya dani ni tk serasi kot

wannie ross on August 3, 2009 at 11:53 PM said...

selamat berkenalan TInto dan Taro!!

 

Dolce di Bel Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template