Monday, May 11, 2009

Cinta yang belum kesampaian

hmmm....

Sebelum ni aku ada cerita pasal En. Mito kan?
Last saturday kitorang pergi jenguk kat Welly Advance, sbb Moto Milia & Mofaz tutup.
Cari punya cari ada juga En. Mito, Fauzy Edtion.
Huh! Tak handsome langsung En. Mito tu. Dgn colour flat silver kosong, muka cat fish, buttock yang tak tonggek, hanya bentuk yang sangat sporty membuatkan aku rasa tak berkenan langsung! Dan bila tgk ekzos dia aku confirm bunyi tak best. Right next to him was En. Aprilia (model lama) tapi still nampak gah compare to En. Mito. Tapi aku tau bunyinya tetap sama dgn En. Mito. Hati sudah tawar nak benarkan En. Sayang angkut Mito bawa balik. Kalau nak cari "Awek' pun biarlah yang menarik kan?

Ronda puas2 dlm tu...hati terberkenan kat En. Kawasaki ZX-6R (2009). tapi harganya sangat melubangkan poket. Lubang besar okeh! Aku lepak kat dlm layan Ammar & Riana sambil En. Sayang layan motor kat luar. Aku tataula sapa gatal pergi hidupkan enjin En. ZX-6R tu...siap main minyak lagi...aku ni mmg lemah sikit dgr bunyi enjin camtu. Aku dah start rasa bunyi enjin tu menderu mengalir masuk dalam setiap pembuluh darah aku. Setiap deru nafas aku dah selari dgn bunyi deruman enjin ZX-6R tu. Geramnya aku! Mamat tu ramm lagikk...bulu roma aku dah berdiri ni. Sekali lagi dia ramm aku keluar jenguk En. ZX-6R yang sangat handsome ittew! Nasib baik dia terus matikan enjin. Aku tarik nafas lega. Aku tahu, En. Sayang dah jatuh cinta kat ZX-6R tu. Lupa terus pada Ninja 250 yang bunyinya Purrrzzzzz.....ZX-6R memang kebaboom!
En. Sayang tersengih-sengih bila masuk showroom. Aku dah paham signal dia tapi harganya sangattttt tak tahan, RM68K okeh! cuma masalahnya, aku pun dah jatuh cinta! huh! Bincang punya bincang dgn sales coordinator yang cool tu, kami decide postpone dulu niat. Kumpul sikit lagi down payment, stabilkan sikit financial baru angkut awek baru tu balik rumah. Bak kata abang tu, jgn gopoh beli big bike ni...esp bila jiwa sudah kacau! Tapi kesian tgk En. Sayang, dia dah GILA BAYANG!

8 comments:

syahadah on May 11, 2009 at 1:53 PM said...

bole geng ngan laki dani ni..semua gila bayang ngan motor...

Beldandy on May 11, 2009 at 2:44 PM said...

hahahahha....
jiwa sudah kacau dani...
memalam buka laptop tgk gambar awek ijau ni!

but seriously bel jatuh cinta dgn bunyi yg kebaboom ittew!

syahadah on May 11, 2009 at 3:42 PM said...

bell mmg berani..dani tak beranila naik motor..dani takut!!cik abg kalau tgk org naik bike ni..mula pasang angan2 mat jenin..ekekeke

Beldandy on May 11, 2009 at 4:07 PM said...

adrenalin rush la dani! that's what I like.

Insyaallah..ada rezeki next year dia blh ikut kitorang balik!

wannie ross on May 12, 2009 at 12:58 AM said...

Bel, kalau laki gila bayang dengan motor atau sewaktu dengannya masih boleh di terima. Kita encourage dia. Tapi kalau laki gila bayang dengan perempuan, kita ganyang dia! Amacam? Mengganyang orang termasuk dalam kategori adrenalin rush tak? Hahahhaa..

Beldandy on May 12, 2009 at 8:25 AM said...

hah? kalau ganyang pompuan?
ala...bab tu bel takut sikit...rasa nak tercabut jantung. plus rasanya bel bukan type nk serang org. paling busuk pun bel cuma beralah saja...

wannie ross on May 12, 2009 at 7:59 PM said...

Oh Bel..i was joking. Takkanlah kita nak ganyang perempuan kot? Apa kelassss jadi orang tak de civilisation...

Bel..jangan sesekali beralah pada sesuatu yang tentunya hak kita. Pertahankan!!

Beldandy on May 13, 2009 at 8:32 AM said...

hehehe...you punya joke tu buat bel rasa nak tercekik!

tp betul you kata jgn beralah...but me, akan beralah dgn hubby je, not other woman.

 

Dolce di Bel Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template