Monday, October 20, 2008

Minggu Pisang

Pisang belakang rumah dah masak. Lepas Sayang tebang tu aku terus fikir apa nak buat dengan pisang yang setandan tu. Yang pasti sedekahkan pada jiran-jiran. Lebihnya aku kena fikirkan sesuatu. Goreng pisang tu wajibla sebab Sayang memang suka goreng pisang, Ammar pun macam tu juga. At first aku plan nak buat Custard Banana Pie tapi sebab Riana tak berapa sihat dan atas faktor aku lupa beli susu cair, terpaksa aku lupakan pie aku tu. Lepas aku belek-belek koleksi resepi, aku decide nak buat muffin. Lagipun Ammar dah a few times sebut nak beli muffin kat kedai.

Tada! Ni dia Double Chocolates Banana Muffin! Ammar loves helping me preparing for this. Then he would sit in front of the oven to see the fruits of his labor! Lepas tu time nak makan he would ask me to insert the candle so that we can sing happy birthday and he got to blow the candles! hehehhehe....




This is the Banana that my father in law planted. Tangan abah memang sejuk. Macam-macam dia tanam kat belakang rumah aku termasuklah sebatang pokok durian. Katanya nanti dah berbuah Ammar boleh pungut Durian...so sweet...

8 comments:

TashadeNatasha on October 20, 2008 at 10:19 AM said...

wow!
menarik muffin tuh
balik cuti nak try la
leh ar mintak resipi..ekekk

seriaira on October 20, 2008 at 11:53 AM said...

tasha bel dah letak recipe kat bod dapur..check it out!

Exotica / Aida Kamsuri on October 20, 2008 at 5:16 PM said...

Jom buat kueh sesama Bel!!

seriaira on October 21, 2008 at 10:37 AM said...

jem suka buat kuih juga ke?

tgh bayangkan jem bergelumang dgn tepung! ekekekek...cute!

lynn on October 21, 2008 at 2:06 PM said...
This comment has been removed by the author.
lynn on October 21, 2008 at 2:06 PM said...
This comment has been removed by the author.
Exotica / Aida Kamsuri on October 22, 2008 at 4:53 PM said...

Dulu saya suka buat kueh bahulu, siap bakar dengan sabut kelapa lagi tau. Ha!

Seriaira on October 23, 2008 at 10:34 AM said...

wah! jem...i'm impressed!
bel pun tak berani nak try buat bahulu ni even my hubby suka. sbb takut tak jadi.

care to share?

Lynn, ada kawan bg tau i pisang ni blh mudahkan kids muntah if makan banyak sgt. betul ke?

 

Dolce di Bel Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template