Thursday, April 12, 2007

Hantu game!

HAHAHAHAHHA.......besarnya aku gelak! memang besar sebab memang akulah di antara hantu-hantu game yang ada di muka bumi ini. Masa bujang aku hanya main PC game saja. Macam-macam game yang aku main tapi terhad la sebab setakat main kat office dan sometimes bila balik umah mama. Then bila dah kahwin, rupanya Sayang pun minat nak beli konsol. Kami pun mula menyimpan seorang RM30 sebulan. Cadangnya nak beli PS 2 tapi bila tgk PS 2 macam tak best kitorang pun tukar beli XBOX. Puas hati memang puas hati. Kira 2 thumbs up lah! Gambar mak oiii! cun gile....

Lepas tu kitorang kerja duk mengadap XBOX memanjang! Sampai kat office pun terbayang nak main game! Bila petang Sayang akan sms aku sebagai ingatan untuk aku supaya jangan lupa masak sebelum main game! wakakakka...masa tu aku gila main game The Sims. Game tu pada aku memang berhantu. Mau tidaknya...tidur pun boleh mimpi main sim! bangun tidur pun terbayang watak yg kita mainkan tu. kalau terjaga tengah malam pun akan terbayang gak. Pendek kata asyik teringat je Sim tu sebab kita nak capai target! ooppsss....lupa nak citer, XBOX ni tiada game shark so nak capai target tu kenalah usaha sendiri! tapi kalau rajin aku pergilah cari walkthrough kat internet. Senang sikitlah tugas aku. Sayang pulak asyik main NFSU! bukan takat dia, aku pun sama! Paling aku suka main drag! bila race drag aje sure Sayang pass kat aku sebab aku time tu terer la...Tapi bila race kete biasa tu aku jd tunggang langgang sikit...silap haribulan kete aku terbang macam kapal terbang masuk longkang!

Setiap bulan kitorang akan pergi cari game baru dan hasilnya game kat rumah aku tu makin berlambak. Berapa folder pun aku dh tak ingat. Semua jenis game ada! dari game bebudak hinggalh ke game seram, semua ada. Yang game seram tu aku tak habis main sebab takut! Mau tak takut, kalau hantu tu tetiba muncul kat TV (TV beso lak tu!) then controller tu akan bergegar membuatkan aku terperanjat! yang paling kelakar game ala2 lucah! Apa ek? haaa,.....Larry dan satu lagi Playboy! Sayang ketawa je tengok aku main game tu. Tapi kalau kitorang tengah boring, kitorang main tetris atau tembak2 baloon tu! berlumba sapa paling lama bertahan...bestttttt! Game Sims tu sekarang aku dah main sims 2 tapi tak sempat nak habiskan sebab aku terhenti masa bersalin ari tu. Masa lepas pantang ada gak aku continue main tapi payahla...baby tu macam tau je aku tgh main game! dia sure jaga punya! Dan bila aku cari semula walkthrough aku tu...dah hilang! entah mana aku letak.

Sekarang ni memang dah lama aku tak pegang controller tu! dah takde masa nak main semula. Sayang dan babyboy aje yang sibuk main (babyboy tu kacau daddy dia je!). Aku memang rindu nak main gamela....kat office pun dah tak sempat...uwaaaaa....i miss that moment! During pregnancy, aku di hantar dan di jemput oleh Sayang. Oleh kerana dia balik lambat aku selalu tunggu kat opis aku ni sambil main game....sampai nak muntah main game! tapi sekarang aku dah tak berkesempatan lagi nak mainn.......waaaaaaaaaaa......rasanya aku nak pergi cari game baru lah....nak main juga! ujung minggu ni aku akan pegang semula controller kesayangan aku tu!

7 comments:

smile said...

assalamualikum HANTU waakakakakak

hantu game jugak ko ye. Best ar dapat main sesama dgn hb. smile pun rindu saat cam tu, tapi kita tak la gila games.

kalau la ko nak beli PS yg lebih advance tu, ko sedekahkan le Xbox tu kat smile akakaakakaka tak malu!

eh! nak sent dulu post ni krang tak leh tempek lak...

smile said...

betapa fanatik ko terhadap game, macam org jantan!!! (ni bahsa mak aku guna kalau aku tak henti2 main games wakakaka)

bila dah ada anak cam tu la, semua aktiviti kita lari dari biasa dan kita akan rinduapa yg kita buat masa kita bujang. normalla tu.

nanti anak dah besar sikit tentu boleh sambung main tapi kali ni dgn anak la pulak, Farhan la ni lagi terror main games dari smile.

seriaira on April 12, 2007 at 5:28 PM said...

wakakak smile pun suka main game ke? Ria suka kalau dpt main game lawan2 dgn hubby! bila dia kalah ria siap menari-nari ejek dia!

seriaira on April 12, 2007 at 5:29 PM said...

kalo gitu bolehlah lawan dgn farhan smile! smile guna konsol ke pc? blh ria suggest something nanti!

smile said...

sib baik menari2 ejek kalau menari2 bukak baju wakakakak haru le gitu.

Tak suka main dgn Farhan coz dia tak leh terima hakikat dia kalah. Asyik kita jek kalah(buat2) tak best ar.

seriaira on April 13, 2007 at 10:58 AM said...

loh! dia tak suka kalah ya? abes tu kalo kalah dia buat apa?

smile said...

kalah dia kalah dia akan merengek serengrk-rengeknya. tak kosa nak main dgn dia. wakakakak

 

Dolce di Bel Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template